Plastikkirurgi

Hur är egenligen uppfattningen om plastikkirurgi?
Snyggt, fult, fel, rätt?

I dagens samhälle kan man inte undgå den utseendefixeringen som finns, men vart går gränsen för vad man gör för andra och vad man gör för sig själv? Att operera sig, är det rätt?
Enligt min uppfattning så finns det två typer av personer som opererar sig

De som operera sig för att få ett bättre utseende:
Folk som är egentligen nöjda men opererar sig för att det skulle vara snyggare med större bröst, mindre nästa etc.
Inte för att de mår dåligt över sin självbild utan bara ser det som ett makeup, ett sätt att fixa till sig själv.
Jag har lite svårt för det.
Jag kan personligen inte förstå hur man kan ta lätt på att lägga sig under kniven, det är att ändra den man är skapad till.

De som operera sig för att att få en bättre självbild:
Folk som inte är nöjda med bilden av sig själv. När det gör ont på insidan för sitt fel på utsidan.
 När man mår dåligt över sig själv och faktiskt inte kan göra något åt det.
För tex små /sneda/fula m.m bröst kan man alltid använda en bra bh som ordnar det till ens fördel men när allt kommer till kritan är det ju fortfarande "felet" man ser när man klär av sig i spegeln.


Alla mår dåligt ibland, och jag tycker att det är bra att man kan få hjälp att göra något åt det.
Genom träning kan du gå ner i vikt, kläder kan du få en snyggare figur, frisör kan du få längre eller kortare hår men också färga det från något så drastiskt som ljust till mörkt eller tvärtom och med makeup kan du få helt olika looker.
Men det andra då?
Det som du inte kan göra något åt, det som trots träning, smink, kläder och alla hjälpmedel i världen fortfarande inte kan ändra på?

För att operera sig anser jag att missnöjet måste vara större än nöjet, att man måste vara så olycklig i sitt "skönhetsfel" att man tycker att det är värt rädslan som man har för att sövas ner, skäras upp och retuceras.

Har du några tankar om operationer, utseende eller fixering får du gärna dela med dig eller fråga.


För tips om olika hjälpmedel:


Quinna.info

En hemsida med före/efter bilder från bla. bröstoperationer och bukplastik (fettsugningar m.m)
Väldigt bra sida där man kan söka kliniker, diskutera och få hjälp med att få ordning på tankarna ang. plastikkirurgi.


Promforma

Plastikklinik på söder med stor erfarenhet inom plastikkirurgi.
Här kan man boka konsultationer hos en läkare för att få hjälp med alla sina frågor, de skickar även ut information och har mycket hjälpsam personal vid telefonkontakt.


Akademikliniken

Skandinaviens största klinik specialiserade på plastikkirurgi.
Här kan man boka konsultationer, se prislistor och information om olika operationer.


Cosmedica

Datorsimulering av plastikkirurgiska ingrepp.
På denna hemsida kan du beställa hem program där du kan lägga in bilder på dig själv och se hur det skulle se ut efter en operation.


E24

Artikel om din rätt att få sjukersättning efter estetiska ingrepp.







Ni får gärna diskutera i chatten här till höger!


Åsikter om..
Postat av: Amanda [ Girlyliicious ]

Haha, men gör så här, skicka ett mail till designhjalp[email protected] information du kan ju utgå från punkterna i det inlägget sen kan jag bara fråga utöver det om det är något :)

2008-08-21 @ 15:07:46 URL/Bloggadress: http://girlyliicious.blogg.se/
Postat av: stina

jag ser inget fel att operera sig..det är upp till var och en tycker jag :) mår man bättre med sitt utseende efter..så varför inte :)

2008-08-21 @ 15:32:40 URL/Bloggadress: http://kittygitty.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tycker att det är okej om det verkligen behövs. Det är bra för såna som har blivit brännskadade, som har andra medicinska problem och kan behöva ett ingrepp. Annars är jag lite emot sånt.

2008-08-21 @ 15:59:25 URL/Bloggadress: http://lindaskriver.blogg.se/
Postat av: .Westerdahl

jag kan tänka mig att läsa det om du byter typsnitt på all text. så grymt svårläst det där. :/

2008-08-21 @ 16:02:08 URL/Bloggadress: http://www.erikwesterdahl.se
Postat av: belluut

Hur är egenligen uppfattningen om plastikkirurgi?Jag tycker de e fulkomligt normalt . Sen finns de folk som överdriver . men ja ska ju göra mina läppar :D

2008-08-21 @ 16:02:25 URL/Bloggadress: http://bellyy.blogg.se/
Postat av: .Westerdahl

jovisst är det fint, men svårläst. och då blir risken att läsarna sticker istället för läser :P

2008-08-21 @ 16:21:56 URL/Bloggadress: http://www.erikwesterdahl.se
Postat av: Roxanna

okej då ska jag inte läsa boken för jag tyckte filmen var gryymt bra! =)

2008-08-21 @ 16:37:55 URL/Bloggadress: http://roxiee.blogg.se/
Postat av: matilda

oh





















1 vann jag ett nagellack























































vann jag nagellacket













































vann jag nagellacket?

isåfall tack så mycket här är adressen♥





matilda rovasaari

olshammarsgatan 25

12475 bandhagen



tack tack hoppas d va den här adressen du mena

2008-08-21 @ 16:53:18 URL/Bloggadress: http://matila.blogg.se/
Postat av: A

Jag tycker att plastikkirurgi är grymt bra. Tycker dock att det borde finnas gränser, som t ex de som gör om läpparna till en sådan grad att dom ser ut som en anka, fettsuger sig och blåser upp brösten. Men samtidigt, tycker dom att det är snyggt och trivs bättre med det så är det klart att de ska få göra det.



Jag ska plastikoperera mig så fort jag har åldern och pengarna. Mina bröst är olika stora, det hjälper inte med bh, utan jag måste ha inlägg i ena för att få det att se någorlunda ut. Jag hatar mina bröst över allt annat, jag har skippat idrott och bad i flera år pga detta. Sex och annan nakenhet har varit grymt svårt och jag har flera gånger nekat för att jag vet att jag kommer äckla osv. Tack gode gud (eller annan?) för plastikoperationer.

2008-08-21 @ 17:05:59
Postat av: Ida Björck

alltså jag gillar inte att vissa opererar sina läppar, stoppar i botox eller gör bröstförstorningar till XXL, men de som verkligen behöver operera sig, de ska operera sig :)

2008-08-21 @ 17:06:57 URL/Bloggadress: http://idahbjork.blogg.se/
Postat av: emma

jo, jag kan verkligen inte förstå vitsen med att plastikoperera sig, jo en sak: om man är så fet så man knappt kan gå, då förstår jag om man behöver fettsuga sig. men folk som i andras ögon är normalbyggda och klagar över att ' ååh guud vad mina lår väller ut, uuh va fet jag är ' osv osv, jag PALLAR INTE med sånt. orka gå & klaga över sin s.k. feta kropp om man går i strl m eller l. är man inte normalbyggd då eller? jag menar, tänk på dom som verkligen är stora som får höra vad dessa normalbyggda säger. hur feta ska inte dom känna sig då?

en annan nackdel med plastik är att man ser förjävligare och förjävligare ut med åren. min farmor fettsög sig under hakan, mm och nu hänger allt på henne ist. det är ju snyggt, eller?

eller om man gör implantat i tuttarna, snygga ärr säger jag bara..



det finns faktiskt en fördel med plastikoperering oxå kan jag säga. och det är detdu skriver i ditt inlägg: att man gör det för man vill få en bättre självkänsla. det är ju självkänsla som livet handlar om. ha aldrig dåligt självförtroende -men dra det vid en viss gräns så folk inte upplever dig som bitchig.

2008-08-21 @ 17:24:44 URL/Bloggadress: http://pocoyo.blogg.se/
Postat av: Nettan

Jag ska själv göra en operation när jag har råd, och varför jag gör det är simpelt : Jag är inte nöjd med det jag har. Och därför ska jag göra så jag blir nöjd. Mer än så är det inte.



Och du borde verkligen byta stil på texten, otroligt jobbigt att läsa.

2008-08-21 @ 22:22:50 URL/Bloggadress: http://kinkykitten.blogg.se/
Postat av: Matilda.. ♥

Vill man vara fin får man lyda pin.

De flesta som opererar sig vill oftast likna någon annan än sig själv men jag tycker att man ska vara stolt över det som gör ditt utseende till dig.

Alla drag, fel och brister kommer från din släkt och dina gener, dom ska man gilla för att det är ens egna och om man inte gör det då är det ju ens självkänsla det är fel på och inte ens utseende.

Att lägga ner pengar på att ändra den man är på utsidan ändrar ingenting hur du känner på insidan för du är alltid du så lär dig älska dig själv innan

2008-08-21 @ 23:39:37 URL/Bloggadress: http://matila.blogg.se/
Postat av: Michaela

själv fixade jag silikon så fort jag fyllde 18, det var lite som en besatthet för mig, det var helt enkelt min bild av den kvinnliga kroppen, och jag ville ju se kvinnlig ut. Tycker inte jag passar in på nån av beskrivningarna direkt, för mig är det mer "jag ser bra ut, men vissa delar tycker jag inte om" och istället för att gå runt och klaga över dessa resten av mitt liv så gjorde jag något åt det. (det klassiska silikonsyndromet gäller för mig som för många andra: "jag är nöjd men rekommenderar det inte" som ingen kan förklara..)

Jag fixade även läpparna för ett tag sedan och har en öronoperation inplanerad. därefter tänker jag vara nöjd. Jag ser inte värre på det än att man slänger in en tandställning på en liten unge- nu gör man valet själv och varje vettig människa som gör det vet riskerna och bieffekterna men är villiga att ta konsekvenserna i hoppet på en bättre spegelbild. huvudsaken är att man står för det man gör och är tydlig med att andra inte ska jämföra sig med resultatet.

2008-12-10 @ 13:07:19 URL/Bloggadress: http://mihaelaboren.blogspot.com


Jag är..
Remember

Maila mig..

URL/Hitta mig här..

Jag tänkte..

Trackback
bloglovin